Les Cases d’en Puig acull una xerrada sobre els drets laborals del treball a la llar.
20 de febrer de 2018
Víctor Asensio

Un sector tradicionalment invisibilitzat que s'ha organitzat en diferents entitats de lluita per aconseguir drets laborals bàsics. Una de les principals reivindicacions d'aquest sector és la ratificació per part del govern espanyol del conveni 189. Un document de l'Organització Internacional del Treball signat a Ginebra al 2011 i que estableix normes laborals per el sector del treball domèstic. Ara aquest sector ha començat a organitzar-se després de molts anys d'invisibilitat. Ho ha fet amb la Taula en Defensa dels Drets de les Treballadores de la Llar, la Neteja i les Cures, que agrupa diverses entitats i sindicats. Una plataforma de treballa conjunta amb les adminstracions per aconseguir la regularització de drets essencials. Actualment aquest àmbit laboral el formen majoritàriament dones de les quals més d'un seixanta per cent son immigrants, convertir-lo en un dels sectors més vulnerables. Al debat celebrat a les Cases d'En Puig hi han participat una trentena de persones.

Les Cases d’en Puig acull una xerrada sobre els drets laborals del treball a la llar.
20 de febrer de 2018
Víctor Asensio
DESTACAT
Radiofórmula
Éxits sense interrupcions
ESCOLTAR EN DIRECTE
Radiofórmula
Éxits sense interrupcions

Els models d’habitatge cooperatiu centren una jornada a Promoció Econòmica

La Cooperativa Obrera de Viviendas ha organitzat la setena Jornada d’habitatge de la COV, emmarcada en la programació del Maig Cooperatiu, al Centre de Promoció Econòmica. Una trobada on s’han exposat les diferents modalitats d'accés a l'habitatge cooperatiu de propietat, propietat temporal, cessió d’ús i lloguer. I és que l’accés a un habitatge assequible continua sent un tema prioritari per a la ciutadania i les administracions públiques a Catalunya.

D’on ve el nom de “zonilla”? L’oci nocturn als vuitanta i noranta hi té molt a veure

Al Prat de Llobregat poca gent sap ubicar l’Avinguda del Doctor Gallart i Monés. En canvi, tothom coneix “La Zonilla”. I és que aquest és el nom amb què es coneix popularment aquesta avinguda des de fa dècades, quan era el punt central de l’oci nocturn pratenc. Allà se situava la coneguda discoteca “Halley”, un exitós local que aplegava joves pratencs i de les ciutats de l’entorn.